Sfaturi UtileSiguranța Pe InternetPozele cu copiii sunt în siguranță pe rețelele sociale?

Pozele cu copiii sunt în siguranță pe rețelele sociale?

Părinții, de obicei postează fotografii cu copiii lor pe rețelele sociale. Se bucură că primesc like-uri, că rudele și prietenii le admiră copiii. Dar, expunerea pe rețelele sociale înseamnă siguranță pe internet?
Desigur că nu. Multe fotografii sunt efectiv „furate” și ajung în baze de date ale unor site-uri pentru adopții, sau pe conturile unor pedofili. De exemplu, o familie din SUA, care a postat fotografii cu fetița lor în vacanță, au avut surpriza când au ajuns în Cehia într-o călătorie de business să vadă postere cu fotografia lor care reprezenta o reclamă la un produs alimentar. În SUA, utilizarea fotografiilor cu copiii pe rețelele sociale duc de cele mai multe ori la descărcarea acestora și postarea lor pe site-uri cu conținut de pornografie infantilă. Gretchen White, o bloggeriță din Westminster a avut surpriza vieții ei când a găsit pozele fiicei sale pe contul unei tinere, care pretindea că micuța este a ei.
Nici conturile copiilor de Instgram, Facebook sau Tik-Tok nu sunt în siguranță. Pentru a-i proteja pe copii, în 2021 Tik-Tok, platforma, care are o limită de vârstă mai mică de 13 ani, a luat mai multe măsuri. De exemplu, utilizatorii care au vârste sub 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru „duete” și nu vor mai putea fi marcate ca disponibile pentru descărcare. Instagram a luat de asemenea măsuri pentru a-i proteja pe copii: nu mai permite adulţilor să trimită mesaje minorilor care nu îi urmăresc.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »