Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
BebeCadouri Pentru BebelușiCe cadou poți face unui bebeluș?

Ce cadou poți face unui bebeluș?

Micuțul a venit pe lume, aducând bucurie imensă atât părinților cât și bunicilor, prietenilor, rudelor, nașilor… Fiecare dintre ei se simte obligat să aducă ceva celui mic. Dar ce cadou este cel mai potrivit pentru un bebeluș? Mai ales atunci când nu știi ce greutate are, cât este de lung, ce conformație are, pentru că de obicei, asemenea amănunte se pierd în fața fericirii de a afla că el a apărut pe lume.

Dacă vrem să face un cadou potrivit pentru un bebeluș, trebuie să avem în vedere câteva elemente care vor face ca darul să fie într-adevăr binevenit. În primul rând, în fața euforiei momentului, trebuie să ne întrebăm: ce cadou ar fi cu adevărat util pentru acest bebeluș? Și când dorim să îl aducem bebelușului? În prima săptămână de viață, în prima lună, la botez? Sau mai târziu, când deja micuțul are câteva luni?

Pentru fiecare etapă a vieții bebelușului, există variante utile, pe care putem să le avem în vedere.

În fața avalanșei de oferte de pe piață, putem să ne gândim să oferim un cadou util pentru bebeluș, care face viața ușoară părinților. Dar asta, doar cu o consultare prealabilă, pentru a nu dubla, din elanul nostru, ceea ce deja părinții au cumpărat. Aici putem vorbi despre dispozitive de preparat lapte praf, biberoane specializate, scutece-pampers de dimensiuni adecvate, alte asemenea gadget-uri moderne care pot face foarte ușoară viața proaspeților părinți și vor aduce un plus de confort micuțului.

Capitolul îmbrăcăminte este foarte sensibil. Exisă o adevărată „furie” a achiziției de hăinuțe pe care fiecare crede că le alege la dimensiunea cea mai potrivită pentru noul-născut. Dar aici este bine să avem în vedere dinamica dezvoltării micuțului. Pentru că dacă greșim cu o haină de sezon, putem avea surpriza fie ca darul nostru să fie deja depășit de dezvoltarea actuală a micuțului, fie ca hăinuța de vară cumpărată de noi pe ghicite să se potrivească la mărime în cu totul alt anotimp, când ea devine inutilă.

Ideea este că atunci când decidem să facem un cadou pentru copil, trebuie ca acesta să fie util, potrivit etapei sale de dezvoltare și să producă bucurie, nu regrete. Deci, alegerea cadoului cel mai nimerit poate deveni o adevărată știință. Dar, cu atenție și imaginație, oricine poate alege cel mai frumos și util cadou.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »