MamaInfertilitateDe ce apare infertilitatea?

De ce apare infertilitatea?

În ultima perioadă, tot mai multe cupluri sunt afectate de infertilitate. Specialiștii arată că, cauzele infertilității sunt împărțite în mod egal între bărbați și femei, astfel: 30% feminine, 30% masculine, 30% mixte și 10% necunoscute.

Printre cele mai frecvente cauze ale infertilității se numără vârsta înaintată a viitoare mame. Se știe că odată cu creșterea vârstei, numărul de ovocite scade rapid, la fel și calitatea lor. Apoi, este lipsa ovulației, endometrioza, fibroamele uterine și polipi endometriali etc.

Peste 25% dintre femeile infertile au probleme de disfuncții ovulatorii. Ele pot fi cauzate de  sindromul ovarelor polichistice, care afectează între 5 și 10% dintre femeile care își doresc să devină mame. O altă problemă poate fi insuficiența ovariana prematură, atunci când ovarele încep să nu mai funcționeze corespunzător la femeile sub 40 de ani. Infertilitatea poate avea la bază și cauze ale afecțiunilor tiroidiene, boli cronice etc.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »