SarcinăPost-PartumDispar vergeturile după naștere?

Dispar vergeturile după naștere?

Vergeturile sunt se manifestă sub forma unor dungi pe piele, atunci când acesta se întinde în perioada sarcinii. În realitate, spun specialiștii, este vorba de o rupere a colagenului. Vergeturile nu sunt deloc dureroase, nu afectează nici sănătatea, însă pot afecta calitatea vieții. Practic, peste 90% dintre femeile însărcinate se confruntă cu vergeturi. Ce se întâmplă însă după naștere? Există cazuri în care vergeturile s-au mai estompat. Dar, există de asemenea cazuri în care vergeturile rămân la fel de pronunțate după naștere, ceea ce îi conferă tinerei mame o stare de disconfort vizual.

În acest caz, există mai multe metode de a scăpa de vergeturi. Cele mai frecvente metode sunt cele care utilizează creme cu retinoizi, care ajută la reconstrucția colagenului în așa fel încât pielea să-și recapete aspectul. O altă metodă este tratamentul cu laser, care stimulează creșterea nivelului de colagen în piele. După naștere, unele femei apelează la tratamente naturiste, suplimente etc.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »