SarcinăPrimul TrimestruOboseala, o problemă pentru viitoarele mame

Oboseala, o problemă pentru viitoarele mame

În primul trimestru de sarcină, femeile se simt mereu obosite. Desigur că, multe dintre ele o pun  pe seama anemiei și recurg la analize pentru a constata dacă este o realitate. Însă, medicii spun că oboseala mai ales în primul trimestru de sarcină este unul dintre simptomele frecvente. Acest lucru se datorează faptului că nivelul de progesteron crește și în același timp scade tensiunea arterială și nivelul de glucoză din sânge.

Ce pot face viitoarele mame ca să combată oboseala?  În primul rând să doarmă bine. Apoi, să renunțe la a consuma cafea și cola, în general cofeină, după-amiază. Acest lucru le va putea ajuta să doarmă bine în cursul nopții. Este recomandabil o schimbare a nutriției: mese dese, dar cantități mai mici de alimente și este benefică consumarea de fructe și legume. Nu este de neglijat nici mișcarea în aer liber. Plimbările sunt recomandate, frecvența acestora fiind zilnică, cel puțin o oră.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »