Primul an de ViațăAlăptareCum se poate opri alăptarea

Cum se poate opri alăptarea

Mamele care alăptează își pun mereu problema când vor întrerupe alăptarea, dar mai ales modul în care o vor face, pentru ca să nu-I producă suferință copilului.

Înțărcarea este de fapt un proces natural, atunci când copilul nu mai primește lapte matern, fiind un proces mai dificil pentru mama, decât pentru copil.

Cea mai simplă și mai puțin dificilă metodă de a înțărca un copil este de a renunța treptat la câte o masă exclusivă prin alăptare a copilului. Desigur că bebelușul nu va fi încântat, dar mama îi va distrage atenția, utilizând de exemplu, un joc preferat, sau îi va cânta un cântec preferat. Aceasta este o soluție mai puțin traumatizantă pentru copil.

O altă soluție, dar puțin mai dură, este întreruperea bruscă a alăptării, prin plecarea mamei într-o călătorie, de exemplu. Atunci, copilul nu are o altă variantă de ales și va fi nevoit să accepte alt tip de hrană, fie lapte praf, fie hrana diversificată.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »