EducațieHobbyCățelul, partener de joacă și prieten devotat

Cățelul, partener de joacă și prieten devotat

Pentru un copil, a avea un cățel de companie poate fi o experiență cu totul specială. Este recunoscut devotamentul cu totul special al câinilor față de stăpânii lor. Cu atât mai mult, există numeroase rase canine care au un comportament deosebit față de cei mici. Ideea de a aduce un prieten blănos în casă pentru a-i fi alături copilului este foarte bună, cu câteva observații. În primul rând, câinele trebuie tratat cu responsabilitate, nu adus alături de copil pe post de jucărie vie. Doar dacă se ține cont de acest lucru, ambii, animal și copil, vor avea parte de o relație specială pentru mulți ani de zile. În plus, este bine ca postura de stăpân să fie asumată la o vârstă care îi va permite copilului să-și asume responsabilitățile ce derivă din aceasta. Nu este la fel de bine ca părinții să preia rolul de stăpân iar copilul să relaționeze doar de la distanță cu acel cățel. Pentru că în sistemul ierarhic al câinelui, copilul nu va fi pe primul loc. Este mult mai bine dacă un cățel este adus de mic în casă și apoi el se obișnuiește cu copilul, se joacă împreună, se plimbă împreună, însoțiți, dacă e cazul, și de adulții familiei.

Oricum, atunci când un copil are parte de un partener cu blăniță și codiță și stabilește cu acesta relații cu totul speciale, ambii au de câștigat.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »