MamaMama-SurogatȚări în care legislația permite mame surogat

Țări în care legislația permite mame surogat

În lume există țări în care surogatul este permis și se derulează conform legii. De exemplu, țări precum Rusia, Polonia, Georgia și Ucraina surogatul gestațional  este reglementat. În schimb, în țări precum Suedia, Franța, Norvegia, Germania și Austria, surogatul este interzis.

În Belgia nu există o lege privind metoda de procreare cu ajutorul mamei-surogat și în lipsa ei, surogatul este o variantă posibilă. În Marea Britanie sunt restricții care specifică că surogatul nu poate avea loc în scop comercial și în aceste cazuri o parte din cheltuieli sunt suportate de către stat. În Danemarca există posibilitatea surogatului gestațional, dar programul este scump. O altă țară europeană în care surogatul nu este reglementat de lege este Grecia. În aceste condiții, există posibilitatea apelării la mame surogat.

Însă, țara europeană unde surogatul a devenit chiar o afacere este Ucraina. Surogatul gestațional este reglementat legal există clinici specializate care oferă cuplurilor șansa de a avea copii. Nici războiul nu a afectat această situație, clinicile garantând pentru cuplurile infertile, copilul mult dorit.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »