TataConcediu de paternitate

Concediu de paternitate

În România, pot beneficia de concediu pentru creșterea copilului și tații, acesta purtând numele de concediu de paternitate. Concediul de paternitate se acordă exact în aceleași condiții, precum cel de maternitate. Astfel, tatăl rămas în concediul paternal nu poate fi concediat de către firma unde a muncit înainte de concediu, cu o singură excepție: firma a falimentat. De aceea, la finalizarea concediului de paternitate, tatălui i se garantează revenirea la funcția anterioară, iar remunerația nu ar trebui să se schimbe.

Suma de bani de care beneficiază tatăl în perioada concediului de paternitate este la fel ca și în cazul mamei, adică al concediului de maternitate: 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului. Concediul pentru creștere a copilului este acordat pe o perioadă de doi ani. În cazul copilului cu handicap, tații pot beneficia de trei ani de concediu.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »