MamaMama-SurogatDe ce au nevoie cuplurile de o mamă surogat?

De ce au nevoie cuplurile de o mamă surogat?

În lumea contemporană, înțelegerea și acceptarea diversității în ceea ce privește formele de familie au crescut semnificativ. Cuplurile care se confruntă cu dificultăți în a concepe un copil pe cale naturală se pot întoarce la o varietate de alternative pentru a-și împlini visul de a deveni părinți. Una dintre aceste alternative este recurgerea la o mamă surogat. Aici sunt câteva motive importante pentru care cuplurile pot avea nevoie de ajutorul unei mame surogat:

 1. Probleme de fertilitate
  Una dintre cele mai frecvente motive pentru care cuplurile se îndreaptă spre o mamă surogat este infertilitatea sau dificultățile de concepție. Fie că este vorba despre probleme medicale sau biologice, există situații în care conceperea unui copil devine imposibilă fără intervenția unei terțe părți.
 2. Afecțiuni medicale
  Unele afecțiuni medicale pot face imposibilă sarcina sau pot pune în pericol atât viața mamei, cât și a copilului. În astfel de cazuri, cuplurile pot opta pentru o mamă surogat pentru a asigura o experiență de sarcină sigură și sănătoasă.
 3. Istoric de pierdere a sarcinii
  Pentru cuplurile care au trecut prin pierderi dureroase de sarcină în trecut, sarcina devine o provocare emoțională și fizică. Recurgerea la o mamă surogat poate fi o soluție care să le ofere șansa de a aduce pe lume un copil sănătos fără a trece prin aceeași suferință.
 4. Ocupații sau stil de viață aglomerate
  Pentru unele cupluri, carierele aglomerate sau stilul de viață activ pot face dificilă gestionarea sarcinii și a creșterii unui copil. În aceste cazuri, o mamă surogat poate oferi flexibilitate și asistență, permițând cuplului să se concentreze pe alte aspecte ale vieții lor.
 5. Diversitatea familiilor LGBTQ+
  Cuplurile LGBTQ+ se pot confrunta adesea cu dificultăți suplimentare în ceea ce privește conceperea și creșterea unui copil. Recurgerea la o mamă surogat poate fi o opțiune care să le ofere posibilitatea de a deveni părinți biologici fără a trece prin procese complexe sau biologice.
 6. Probleme de sănătate ale partenerului
  Uneori, partenerii pot avea probleme de sănătate care să îi împiedice să conceapă sau să ducă la termen o sarcină. În aceste situații, o mamă surogat poate oferi o alternativă viabilă pentru a aduce pe lume un copil sănătos.

Recurgerea la o mamă surogat poate fi o opțiune potrivită pentru cuplurile care se confruntă cu diverse dificultăți în calea realizării visului lor de a deveni părinți. Cu sprijinul unei mame surogat, aceste cupluri pot experimenta bucuria și fericirea de a aduce pe lume un copil în viața lor, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »