Specialiștii în nutriție au întocmit programe speciale pentru femeile însărcinate. Există voci care iau în derâdere acest lucru, arătând că mamele și bunicile noastre au mâncat orice și au avut copii sănătoși. Însă, cei care doresc cu adevărat un copil sănătos, trebuie să renunțe la unele obiceiuri culinare în perioada sarcinii. Pe primul loc într-un top al renunțărilor se află produsele fast-food. Acestea nu sunt recomandate nici în afară sarcinii, iar renunțarea la fast-food ar fi un beneficiu pentru gravidă. Nutriționiștii recomandă renunțarea la lapte nepasteurizat și la brânza nepasteurizată deoarece pot fi contaminate cu anumite bacterii, la carnea crudă care poate conține bacterii care afectează fătul. Poate reprezenta chiar o surpriză, dar nutriționiștii recomandă pentru această perioadă pește în cantități mici și doar ton, conservat. Nici ouăle crude nu sunt benefice pentru femeile însărcinate, ci doar cele gătite complet. De aceea, aluaturile, prăjiturile sau produsele de patiserie, înghețată care au în compoziție ouă crude, trebuie eliminate din alimentația gravidei. În cazul sucurilor naturale nu se consumă decât cele pasteurizate.