SarcinăNaștereaPrimele semne ale nașterii

Primele semne ale nașterii

Nașterea reprezintă de fapt încheierea perioadei de sarcină. În urma nașterii, vine practic pe lume bebelușul. Nașterea naturală ar trebui să fie o bucurie pentru mame și totodată o experiență mai puțin traumatizantă dacă femeia a fost informată corect și corespunzător.

Primul semn că nașterea se apropie este eliminarea dopului gelatinos. Acest lucru înseamnă eliminarea de către mamă a unei secreții de culoare maronie, gelatinoasă, uneori însoțită cu striuri de sânge. După eliminarea dopului gelatinos, nașterea va avea loc într-un termen relativ scurt, care poate fi de câteva ore, sau în anumite cazuri, câteva zile.

Un alt semn că nașterea se apropie este ruperea membranelor, sau cum este cunoscut, „ruperea apei”. Aceasta este de fapt ruperea membranelor amniotice și duce la eliminarea lichidului amniotic. În momentul „ruperii apei”, viitoarea mamă trebuie să plece la maternitate, deoarece nașterea se apropie.

Un alt semn că se apropie nașterea este demararea contracțiilor uterine. La început acestea sunt de scurtă durată și nu sunt repetate la intervale regulate de timp, dar când ele vor ajunge să fie repetate la 15 minute, viitoarea mamă trebuie să plece spre maternitate.

Travaliul, la prima naștere durează între 10 și 12 ore, iar la următoarele pot fi mai scurte.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »