SănătateCât de sănătoase sunt jucăriile pentru dentiție

Cât de sănătoase sunt jucăriile pentru dentiție

Părerile sunt împărțite între producători și medici. Producătorii spun că jucăriile pentru dentiție sunt sănătoase pentru copii, dar medicii spun că nu toate jucăriile de pe piață sunt sănătoase pentru micuți.

Durerile gingivale sunt puternice atunci când au loc erupțiile dentare. Atunci, părinții recurg la jucăriile pentru dentiție, pentru a mai calma durerile copiilor lor. Producătorii afirmă că jucăriile pentru dentiție sunt benefice, nu doar pentru a-l ajuta pe cel mic să diminueze durerea gingivală, dar și pentru că îi sprijină dezvoltarea abilităților motorii. Atunci când micuțul interacționează cu jucăria, automat el o studiază, se joacă, învață să o ia în mână și apoi o roade. Dacă constată că durerea lui este mai puțin accentuată dacă roade această jucărie, atunci jucăria pentru dentiție va deveni preferata lui.

Dar, medicii spun că unele jucării pentru dentiție sunt de-a dreptul periculoase. De exemplu, există astfel de jucării decorate cu diverse bile, care pot fi înghițite de către bebeluș. Nici cele cu lichid nu ar fi prea bine percepute, deoarece jucăria se poate rupe, iar copilul poate înghiți gelul respectiv, care conține conservanți ce pot afecta sistemul endocrin al copilului.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »