SănătateTrei reguli de bază pentru a avea un copil sănătos

Trei reguli de bază pentru a avea un copil sănătos

Părinții își doresc copii sănătoși, dar pentru acest lucru trebuie să respecte cu strictețe câteva reguli de bază.

1. Hidratarea copilului. Copilul, după șase luni va începe să bea apă. Părinții trebuie să conștientizeze că un copil bine hidratat va avea mai puține probleme ulterioare. De aceea, copilul va trebui obișnuit cu apa. Consumul de apă îl va feri să devină supraponderal, dar și de diabet și chiar probleme ale danturii. Părinții trebuie să-l ajute pe copil să înțeleagă că hidratarea este recomandabilă să fie doar cu apă, nu cu sucuri și mai ales cu cele carbogazoase.

2. Mișcare în aer liber. Părinții sunt tentați să nu-și scoată copilul la aer, din diverse motive. Unii cred că dacă ies la aer, copii se pot îmbolnăvi mai ușor deoarece intră în contact cu alți copii, alții cred că astfel de activități nu-și au pur și simplu rostul. Medicii recomandă ieșiri în natură, aer liber, mai ales de la primele luni de viață ale copilului. Chiar dacă este frig, este recomandabil ca bebelușii să fie plimbați cel puțin o oră, iar copiii mai mari, la fel. Acest lucru arată că sunt mai puțin irascibili, au o poftă de mâncare mai bună și se dezvoltă mai bine.

3. Igiena copilului. Acest lucru este foarte important. Copiii trebuie să fie obișnuiți de mici să se spele pe mâini, dar și pe dinți. De asemenea, ei trebuie obișnuiți cu dușuri zilnice. Însă, părinții trebuie să fie atenți la produsele de îngrijire personală folosite pentru copiii lor, ca acestea să fie specifice vârstei.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »