Este cea mai comună întrebare a mamelor care au trecut la hrana diversificată pentru bebeluși. În cazul introducerii cerealelor în meniu, unii nutriționiști, specializați în hrana pentru copii, consideră că cerealele fără gluten ar fi cele mai indicate până la vârsta de un an. Motivul este că în cazul în care, în familie, au existat persoane cu intoleranță la gluten, bebelușul are șansa de a dezvolta boala celiacă. Deși, există studii care arată că nu întotdeauna amânarea introducerii cerealelor cu gluten în meniul bebelușului îl ferește de această boală, este recomandabil ca totuși acest lucru să nu fie mai devreme de șase luni. Părinții trebuie să fie atenți atunci când au introdus cerealele cu gluten cum reacționează copilul. Dacă bebelușul se confruntă cu un apetit scăzut de mâncare, dacă stagnează sau chiar scade în greutate, sau este balonat, atunci trebuie consultat un pediatru pentru a stabili dacă aceste cauze se datorează intoleranței la gluten.