Primul an de ViațăNutrițieCu sau fără gluten?

Cu sau fără gluten?

Este cea mai comună întrebare a mamelor care au trecut la hrana diversificată pentru bebeluși. În cazul introducerii cerealelor în meniu, unii nutriționiști, specializați în hrana pentru copii, consideră că cerealele fără gluten ar fi cele mai indicate până la vârsta de un an. Motivul este că în cazul în care, în familie, au existat persoane cu intoleranță la gluten, bebelușul are șansa de a dezvolta boala celiacă. Deși, există studii care arată că nu întotdeauna amânarea introducerii cerealelor cu gluten în meniul bebelușului îl ferește de această boală, este recomandabil ca totuși acest lucru să nu fie mai devreme de șase luni. Părinții trebuie să fie atenți atunci când au introdus cerealele cu gluten cum reacționează copilul. Dacă bebelușul se confruntă cu un apetit scăzut de mâncare, dacă stagnează sau chiar scade în greutate, sau  este balonat, atunci trebuie consultat un pediatru pentru a stabili dacă aceste cauze se datorează intoleranței la gluten.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

FII LA CURENT CU ULTIMELE INFORMAȚII DESTINATE PĂRINȚILOR, COPIILOR ȘI BUNICILOR!

ACCESEAZĂ MATERIALELE NOASTRE DIRECT DIN ADRESA TA DE E-MAIL!

PUBLICITATE

ULTIMELE ARTICOLE

Stiri Pentru Mamici Si Pitici
Translate »